Donnerstag, 25. März 2010

Hotel Belle Etage (Charlottenburg)


En aften var jeg til litteraturaften i Hotel Belle Etage ved Lietzensee i Charlottenburg. Der blev læst tekster at Annemarie Schwarzenbach som fra 1931 opholdt sig i Berlin. En spændende aften.
Jeg var overrasket over hotellet som jeg aldrig havde hørt om - til dels sikkert fordi det først åbnede for ca 5 måneder siden. Bygningen er fra år 1909 hvor Werner Eichmann lod den opføre, dengang var området omkring Lietzensee ubebygget. Huset "See-Eck" blev bygget til hans familie, hver etage har 511 qm. Af pengemangel lod Werner Eichmann de forskellige etager opdeles til mindre lejligheder som kunne lejes ud - kun een etage lod han være sammenhængende "Belle Etage" (2. sal) her har den nuværende indehaver indrettet et hotel eller det der ligner en pension.
Toilet finder man på gangen, der finder man også et baderum, derudover er der individuelt indrettede værelser til dels med udsigt over Lietzensee. Det er et spændende koncept. Her kan man overnatte i smukke værelser for billige penge i Berlin. Indtil videre må dette være et absolut insider tip.

Belle Etage
Lietzenseeufer 10
14057 Berlin

Website
Bykort

Keine Kommentare: