Montag, 20. September 2010

Tadshikische Teestube (Mitte)


Det er sikkert ikke helt et insidertip mere, men hvis du vil opleve lidt orientalsk stemning så er det stedet at drikke sin te.
Teestuen er ikke helt let at finde, man skal faktisk vide hvor man finder den. Teestuen har til huse i Palais am Festungsgraben på 1. sal. Når man kommer op ad trappen ser man gardaroben og skoene undefor (man må kun komme ind uden sko!). Lokalet er et stykke DDR historie, indretningen stammer fra den sovjetiske delrepublik Tadshikistan og var en messestand i 70èrne (det var en gave til DDR). Efter sigende er der ikke sket de store ændringer i hverken indretningen eller te/spisekortet siden murens fald!
Man sidder enten på (puder) gulvet eller på stole ved de højere borde. Man kan drikke et utal af forskellig tee (og her er det at drikke tee stadig en ceremoni) og fx. spise bliny, piroggen eller wareniki.
Man skal tage sig god tid da det tager tid at få serveret sin tee, kommer man lige til åbningstid er det svært at få en plads! ( det er det i det hele taget...) - Men et besøg værd!!

Tadshikische Teestube
Am Festungsgraben 1
10117 Berlin

Ma-Fr 17-24
Lø-Sø 15-24

Bykort

1 Kommentar:

tysk.dk hat gesagt…

Dette er absolut min yndlings-te-cafe i Berlin.
De sidste par gange har der dog været fuldt booket, når jeg kom forbi. Så har jeg i stedet måtte gå til min yndlings-kaffe-cafe hos Starbucks :-)