Mittwoch, 4. November 2009

Rigpa Zentrum Berlin (Westend)

I en weekend jeg havde fri besøgte jeg Rigpa Zentrum Berlin i Westend da de havde "åbent hus".
Det skal lige siges at jeg ikke er buddist men er interesseret i at vide mere om dette centrum i Berlin.
Bygning alene er interessant - det har været et kasino for officerer i 1895 som en del af kaserneanlægget til droning Elisabeth Garde-Grenadier-Regiment Nr. 3.
Fra 1950'erne til 2003 war det en ungdomsklub. Nu fremstår bygningen ret flot og er blevet gennemrestaureret og tildels udbygget i tagetagen. På ialt ca 2.400 qm finder man udover det store flotte rum med buddhafiguren, en shop, en cafe, et rum for børn, et bibliotek, værelser og lejligheder.
Det er et sted man føler sig velkommen - et "åndehul" i en tid, hvor vi stressede, finder et stedt som har roen til at finde sig selv igen...
En ting jeg lige vil fremhæve er cafeen, Lotus Lounge. En lille cafe med et lille, men fint udvalg af økologiske retter. Om somren er der mulighed for at sidde udenfor, vil man hellere sidde inde er cafeen er opdelt i et rum med spiseborde og en anden afdeling med sofaborde hvor lidt afsides man kan sidde og nyde sin kaffe og kage. I forbindelse med cafeen ligger shoppen med fx. bøger om buddisme.
Enkelte værelser bliver lejet ud til gæster, altså som normale hotelværelser. Alt efter størrelse koster de mellem 27 og 70 EUR per nat. Det lidt specielle ved værelserne er, at de er ret spartansk indrettet og 2 værelser deler et badeværelse!

Rigpa Zentrum Berlin ligger i bydelen Westend, her komme de fleste ikke bare lige forbi - men tag en tur derhen fx. i forbindelse med et besøg i slottet Charlottenburg.

Rigpa Zentrum Berlin
Soorstr. 85
14050 Berlin

Cafeen Lotus Lounge
Website
Ma-Lø
11-18


Website
Bykort

Keine Kommentare: