Samstag, 4. April 2015

Asparges-tid i Berlin

Tyskerne er vilde med asparges og når det igen er aspargestid, så finder man den på alle spisekort i byen. Die første tyske asparges bliver høstet (alt efter hvor koldt det har været) fra midten af april til slutningen af juni.
De klasiske retter er asparges med nye kartofler og hollandaise sauce, asparges med kartofler og skinke, asparges med schnitzel. For det meste er det den hvide asparges der bliver spist, men den grønne er ved at vinde frem på en del spisekort. Den smager af mere end den hvide.
Udover de klassiske retter, laves der asparges salat, asparges suppe, asparges risotto og meget mere.
Ganske få restaurenter tilbyder asparges med grøn sauce (frankfurter grüner soße). Den har tradition i Tyskland men er mere udbredt i omegnen omkring Frankfurt (som navnet siger), der er 7 forskellige krydderurter i den - og den smager ret godt kan jeg fortælle!

Jeg kan i hvert fald anbefale at spise asparges med eller uden grøn sauce. Og det skulle være rigtig sundt - hvis man da lige trækker hollandaise saucen fra :)

God appetit!

Keine Kommentare: