Sonntag, 10. Februar 2008

Vægmalerier i Berlin


Går man rundt i Berlin opdager man af og til store vægmalerier på fx. husgavle.
Berlin er den by i europa med de fleste vægmalerier !!

I 1970'erne kommer vægmaleriet til Tyskland og i Berlin har man talt 450 - men alt er forgængeligt og flerer er forsvundet igen.
Et vægmaleri holder ca 15-20 år så forsvinder det, hvis man ikke opfrisker det. Eller måske bygges et hus lige netop der hvor man fra gaden kunne se maleriet og så er det desværre også forsvundet for offentlighedens øjne.
Jeg kan bedste lide de malerier der er illusioner og får en til at kigge en ekstra gang før man ser at det bare en husgavl man kigger på. Malerier giver husvæggene nyt liv fx. i form af at en viduesrække blive fortsat og der er malet mennesker der kigger ud, eller som billedet her på siden viser skibet Phönix der sejler igennem to huse (af Gert Neuhaus)!.
De malerier jeg kender af Neuhaus er fantastiske. Han er fantastisk til at udvikle en ide til enhver væg han maler, nogle gange helt geniale ting og perspektiver. Det tager ca. 4 til 6 uger at færdiggøre at vægprojekt.

For dem som interesserer sig for disse ting der kan jeg henvise til Norbert Martin der af og til laver guidede ture i Berlin, hvor man kan se nogle at byens spændende vægmalerier.

Wandbilder-Berlin
Malerier af Gert Neuhaus
Norbert Martin

Keine Kommentare: