Freitag, 11. Januar 2008

Øl i Berlin

Tyskland er et ølland og i Berlin finder man en del bryggerier som sikkert er kendte, men man brygger også på mindre restauranter øl til egen udskænkning.

De interessanteste restauranter er for mig dem hvor man kan se kedlen hvor der brygges øl.
Det kan man fx. i Lindenbräu i Sony Center. Her er sterlingsølvkedlen midt i restauranten og der blver serveret god tysk mad (her tænker de fleste velnok på eisbein! Nej- det har de dog ikke..) men også salater af forskellig slags. Der er plads til 400 mennesker indenfor og ca. 340 udendørs under taget af Sony Centeret.

Ellers kan jeg anbefale Hell oder Dunkel, her er der dog ingen kedel at se, men øllet er udemærket. De brygger som navnet siger lyst eller mørkt øl. De har 3 restauranter fordelt i Berlin. Maden er god, en blanding af asiatisk og tysk (kan det overhovedet lade sig gøre...) og der er altid rigeligt på tallerkenen.

Spezialitätenbrauerei Lemke har 2 restauranter i Berlin, en ved Schloß Charlottenburg og en ved Hackescher Markt (under S-Banen). Begge er indrette meget rustikalt, men det passer også til spisekortet.

Georgbräu finde man i Nikolaiviertel i nærheden af Alexanderplatz. Man må vel sige at lokalerne er typisk rustikale tyske ligesom maden, på spisekortet finder man typiske berliner specialiteter men også fiskeretter og vegetarisk mad bydes der på. Når vejret er til det kan man sidde udefor direkte ved Spree.

Sidst men ikke mindst kan nævenes Brauhaus Spandau som er bryggeri, restaurant og hotel (7 værelser!). Her kan man endda tage et kursus i at brygge øl.
Brauhaus Spandau brygger forskellige øltyper i løbet af året, det er spændende at prøve de forskellige øl - men pas på der er temmelig meget alkohol i!


Lindenbräu
Hell oder Dunkel 1
Hell oder Dunkel 2
Hell oder dunkel 3
Spezialitätenbrauerei Lemke
Georgbräu
Brauhaus Spandau

Keine Kommentare: