Sonntag, 20. Januar 2008

Corbusierhuset (Charlottenburg)

Corbusierhuset i Charlottenbrug blev tegnet af Le Corbusier og bygget fra 1956 - 58 i anledning af Interbau. Bygningen står på en bakke i nærheden af olympiastation og er ikke til af tage fejl af.
Corbusierhuset skulle egentlig have stået i Hansaviertel men pga. af dets størrelse (17 etager) blev den placeret langt væk fra Hansaviertel.
Huset blev bygget efter Corbusier Modulor-System og han gik udfra sit motto "Et hus er en bo-maskine". Det mærker man også hvis man besøger det. Der er ialt 527 lejligheder en hel del i to etager som man kan komme til via 10 "gader". Corbusier havde forstillingen om at huset skulle være en "by i byen", med indkøbmugligheder, børnehave ect.

Jeg har været det flerer gange og udefra virke huset som en forskelligfarvet klods. Den grå beton er ikke så indbydende men om somren fremstå huset i meget grønne omgivelser. Engang har jeg kigget på en lejlighed i to etager som var til salg.
Lejligheden lå øst/vest vendt med store glaspartier man kom ind i en lille entre, hvor køkkenet var åbent til et stor rum med glasfront, herfra kunne man gå en trappe ned hvor der så var to store rum til hver sin side delt af toilet/bad.
Opdelingen er insterssant, men det forkommer mig at være ret trængt. Hvis man skal se det praktiske så må jeg sige at fx. elinstallationerne i er tidssvarende mere (een stikkontakt i hvert rum!) Glaspartierne var med et lag glas og da bygningen er fredet må man kun sætte nogle vinduer i der svare til kravene for denne fredede bygning - hvilket er en bekostelig ting!
Bor der ville/vil jeg, ikke men i sig selv er bygningen spændende.

For enhver arkitekt er det et besøg værd.

Man kan leje en ferielejlighed i Corbusierhuset, sikkert en spændende mulighed for at se lejlighederne og huset indefra for dem som er arkitekturinteresserede. Der bliver også lavet guidede ture i huset men der skal man tilmelde sig via mail.

Website
Udlejning af lejlighederne
Guidede ture

Keine Kommentare: